Lune Portofino

Av Heidi Rudolfsen

Vi ferierer noen dager i nydelige Santa Margherita Ligure og Rapallo ved Liguruakysten i Italia. En perle i dette nabolaget som bare må besøkes, er den lille fiskerlandsbyen Portofino

Portofino er en vakker liten kystby på den like vakre Ligurakysten. Portofino er en perle. En litt kostbar perle, vil noen erfare og mene. Det koster å bo i Portofino. Det anbefales derfor å finne et trivelig hotell et annet sted enn akkurat her. Avstanden til rimeligere steder å bo byr ikke på problemer, og det finnes mange gode alternativer å velge mellom.

Foto: Heidi Rudolfsen

Siden vi bor i nabolaget kan vi enkelt reise en svipptur innom den omtalte kystbyen. Å reise er å overdrive, det er kun en 15 minutters båttur. Ved bruk av bil gjør vi oppmerksom på at parkering kan være problematisk, og det koster litt. Selve Portofinobukta er nemlig helt bilfri.

Et godt tips er å gjøre som oss. Ta en båt som tar deg sjøveien til kaia i Portofino for en grei sum. Passasjerbåtene ligger lett tilgjengelige i Santa Margherita Ligures havn, og det er en flott tur i vakkert kystlandskap. Turen til Portofino kan fint kombineres med utflukter til andre små turmål hvor båt benyttes som framkomstmiddel.

Portofino marina Foto: Heidi Rudolfsen

Portofino er opprinnelig en gammel fiskerlandsby. Men i dag synes fiskerlivet å være mindre synlig. Byen er nå mest preget av en annen gruppe mennesker. Ferierende gjester med god råd, og turister med en velfylt lommebok. Så har du oss da, – som lever og ferierer litt mer sparsomt.

Portofino torg og havn Foto: Heidi Rudolfsen

Uavhengig av tykkelsen på gjestenes lommebok er Portofino et smykke av en landsby. Det er lett å skjønne hvorfor. Små, pastellfargede hus med venezianske vinduslemmer omkranser sjøkanten i den frodige og intime bukten.

Portofino marina Foto: Heidi Rudolfsen

Vi slår oss ned ved et serveringssted på torget, og nyter litt kald drikke. Vi rusler litt rundt i den lille byen, og registrerer fine butikker med relativt høye priser.

Timene i Portofino avsluttes med feriens absolutt dyreste (og enkleste) lunsj! Etterfulgt av en kort avslappende båttur tilbake til Santa Margherita Ligure, og til vår stamplass med dedikerte servitører og en raus servering.  

De som ønsker kan fint spasere tilbake til Santa Margherita Ligure. Det er et flott og lett område å gå i!

Mer om reisen til Liguriakysten

Santa Margherita Ligure

Unike Cinque Terre

Om Portofino

Wikipedia om Portofino

Tripadvicor Portofino – Aktiviteter2 kommentarer om “Lune Portofino

  1. Tilbaketråkk: Varme Roma – Ny utsikt

  2. Tilbaketråkk: Unike Cinque Terre – Ny utsikt

Kommentarer er stengt.