I havgapet på Yttersia

På yttersia av Troms ligger et flott stykke natur. Her ute i havet finner du rullesteinsfjærer, sandstrender, holmer og skjær. I dette øyriket ligger mange nydelige små øyer, blant annet øya Gåsvær. Bli med på Yttersia!

En varm junidag fikk vi være med ut i øyriket som omtales som «Yttersia». Vi fikk oppleve havet og øyriket ytterst i havgapet fra sin aller beste side. Gjennom bilder fra denne magiske båtturen kan du også være med.

fullsizeoutput_27a3

Gåsvær er ei lita øy ytterst i Kvalsundet i Tromsø kommune. Gåsvær er omgitt av Vengsøya og Musvær i sør, Småvær og Lyngøya i vest, Kvaløya i øst og Ringvassøya i nordøst.

Øya er vakker med hvite sandstrender og frodige grønnkledde sletter, kirke og en liten bebyggelse samlet i øyas største bukt. Øya er lett tilgjengelig med privat båt.

I dag er Gåsvær ubebodd, men kapellet benyttes et par ganger i året. Blant annet arrangeres Gåsværhelga med gudstjeneste hvert år rundt 20. juli.

fullsizeoutput_27aa

Gåsvær kapell er fra 1941. Kapellet ble bygd på dugnad av folket og Gåsvær kirkeforening, som ble stiftet i 1931. Byggverket er i tre og har 186 plasser. Gåsvær kirkeforening har fått fylkeskulturpris for arbeidet med Gåsvær kirke og kirkegård. (Kilde: Wikipedia).

fullsizeoutput_27f5
fullsizeoutput_27fe
fullsizeoutput_27bb
fullsizeoutput_27c0
fullsizeoutput_27b0
fullsizeoutput_27b5
fullsizeoutput_27df
fullsizeoutput_27c7
fullsizeoutput_27d3
fullsizeoutput_27d9
fullsizeoutput_27a7
fullsizeoutput_27a0
fullsizeoutput_27b8

En kommentar om “I havgapet på Yttersia

  1. Tilbaketråkk: Bli med til Hillesøytoppen på yttersida Kvaløya – Ny utsikt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s