Høst i Sherpatrappa i Tromsø

Av Heidi Rudolfsen

Det er høst i nord, og en fin dag for en tur opp Sherpatrappa. Formen er akkurat passe god, og kroppen ber om en akkurat passe dose aktivitet. I Sherpatrappa møter jeg flere kjente. En av dem er litt spesiell. 

Jeg er nesten alene på vei opp trappa denne formiddagen. Det passer meg bra og jeg kan gå trappa i mitt eget rolige tempo. Trinnene har akkurat rukket å tørke etter nattas septemberdogg, og gulbrunt løv har lagt seg i og rundt steintrinnene.

En del steder ligger stein på vent for den perfekte plassering av kyndige og sterke Sherpahender, og hvite små skilt minner alle besøkende om å skåne terrenget langs trappekantene.

fullsizeoutput_2a0d

Plutselig møter jeg en kjenning i trappa. En nær bekjent, undrer du kanskje? Nja, nei ikke så nær. Vi møtes ikke så ofte! Midt i Sherpatrappa står hun og myser nysgjerrig, muligens litt engstelig, nedover trappa. Høflig stopper jeg opp og viser hensyn, slik man gjerne gjør på vei opp en Sherpatrapp. Vi har også en kort liten prat.

fullsizeoutput_2a0b

Ei lita skogmus har etablert seg i Sherpatrappa. Som om det er det mest naturlige stedet å bosette seg. Snakk om populært boligområde, med sentral beliggenhet og strålende utsikt!

fullsizeoutput_2a21

Det øker på med trappevandrere. Store, små, lange, korte, voksne og barn. Hver og en kjemper tappert på veien opp de godt over 1200 trinnene. Noen har en god jevn fart, mens andre tar tiden til hjelp og innvilger seg fortjente pauser. Jeg tilhører sistnevnte gruppe.

fullsizeoutput_2a4c

Det er noe eget med klare høstdager i nord. Det er også noe eget med ei Sherpatrapp. Vel oppe venter verdens beste belønning; en fantastisk og unik utsikt over Tromsøbyen. Og kanskje noe godt å drikke og spise.

For de aller fleste når toppen, og samtlige kan fornøyd nyte utsikten over Kvaløya, Ringvassøya, Håkøya, Tromsøya og Tromsdalen.

fullsizeoutput_2a43

Sherpaene har gjort en stor jobb med å ferdigstille trappa i Tromsø denne sommeren. Trappa har fått mange nye store trinn som gjør det mulig for deg og meg å gå helt opp til Fløya.

fullsizeoutput_29f8

Tromsø by er heldig som har en tursti som er tilgjengelig for mange, og som gjør det mulig for flere å bli en «toppturentusiast».

fullsizeoutput_2a00

Takk til Sherpaene for den flotte jobben som er gjort i Sherpatrappa denne sommeren, for nye trinn, og til Tromsø kommune som investerer og tilrettelegger for ei Sherpatrapp i Tromsø.


Les mer om Sherpatrappa

Steg for steg i Sherpatrappa i Tromsø

Sherpabeslekta?


Mer om vakre Tromsø

Verdens nordligste botaniske hage

Vår i Tromsø botaniske hage

Sommer i Tromsøs vakreste hage


2 kommentarer om “Høst i Sherpatrappa i Tromsø

  1. Tilbaketråkk: Sherpabeslekta? – Ny utsikt

  2. Tilbaketråkk: Sherpatrappa steg for steg – Ny utsikt

Kommentarer er stengt.