Mitt klimabrøl!

Av gjesteskribent
Line Marie Wold

Denne helgen har vi sammen med mange andre brølt av sinne, sorg og engasjement. Vi har vendt ryggen til rasisme og sunget «Sommerfuggel i vinterland», – og lørdagskvelden gikk vi sammen med tusenvis av andre fra Tromsø sentrum og opp Sherpatrappa.

For ei helg! For noen viktige kampsaker! For en by! Selv om man er en dråpe i havet så kan hver enkelt bidra på sin egen måte. Det viktigste er å ikke miste troen på at endring kan skje.

Jeg skal være ærlig å si at jeg er bekymret. Bekymret for de store klimaendringene som skjer. Bekymret for enkelte menneskers og gruppers holdninger til flyktninger, innvandrere, homosexuelle, jøder og muslimer… Listen er lang.

Man kan lett kjenne på en maktesløshet og bli usikker på hva lille jeg kan gjøre i det store og hele. Det er mange viktige kampsaker.

I helga var jeg og Judith glade for å kunne delta på Klimabrølet, Nei mot rasisme og Norad sitt arrangement Nattevandring med fokus på bærekraftig utvikling.

Vi, sammen med mange andre har brølt av sinne, sorg og engasjement. Vi har vendt ryggen til rasisme og sunget «Sommerfuggel i vinterland» når Sian stod på Stortorget og spredde ondsinnede ideer om muslimer.

Over 7000 mennesker gikk opp sherpatrappa for å ha fokus på FN sine bærekraftige mål. En vakker avslutning oppe på Fløya med Julie Alapnes og til sist Aurora. Om ikke annet, – så tror jeg på at vi er mange som bryr oss om jordkloden vår og om hverandre, uavhengig av religion, hudfarge og seksuelle legning. Jeg tror vi sammen kan snu den negative spiralen og utgjøre en forskjell. Hver enkelt av oss har mulighet til å gjøre litt.

Smil til en fremmed, møt ulikheter med nysgjerrighet, spis litt mindre kjøtt, reduser plastbruken og matsvinnet. Litt er bedre enn ingenting. Jeg elsker kloden vår og jeg ønsker å omfavne de som ikke er så heldige som meg, – født i Norge med alle privilegier det innebærer.

Jeg ønsker en fremtid for kommende generasjoner med en jordklode som ikke er på bristepunktet, en verden med inkludering og varme istedet for frykt og avstand . Store pompøse ord, – men hvorfor ikke!

Det handler faktisk om to be or not to be!Line Marie Wold er født og oppvokst på Fosenhalvøya i Trøndelag. Hun bor i Tromsø, og arbeider i Kriminalomsorgen.

Som nyutdannet sosionom i -97 skulle jeg ut å redde verden. Med årene har jeg innsett at ikke alle kan, eller vil reddes. Å jobbe med mennesker blir aldri kjedelig, og de gangene jeg lykkes med å motivere til endring smiler hjertet.

Snillhet er en undervurdert egenskap som ofte sees i negativt fortegn, – dumsnill eller naiv. Jeg ser på snillhet som en av de beste karaktertrekkene et menneske kan ha.

Jeg er engasjert, omsorgsfull og har en sterk rettferdighetssans. Det ligger en uforløst forfatter i magen min og min største drøm er en gang å kunne utgi en bok. Jeg elsker å reise, lage og spise god mat. Være ute i naturen, tenne bål, omgi meg med gode venner og familie, og se film.

Mitt motto er Per Arnebergs ord: Din egentlige alders tid, – er summen av de tidløse øyeblikk i ditt liv.

Les flere innlegg fra Line Marie her


Om å dele ord

Ny utsikt vil med ujevne mellomrom invitere en gjesteskribent til å dele en tekst, og bidrar på denne måten med å dele også andres tanker og ord.

Ord om å være. I livet. På ulike vis.

Foto: L.M. Wold og Norad