Fredelige Amadores

Av Heidi Rudolfsen

Amadores er en fredelig og vakker bukt på Gran Canarias solkyst. Det sies at Amadores og hotellet vi har peilet oss inn på, passer for voksne som ønsker rolige og late dager i sola. Bli med til Amadores.

Gran Canaria er en øy med store kontraster, den har en fin blanding av ulike folk, og holder lokale tradisjoner levende. Øya har besøk av et stort antall turister årlig, og er selvfølgelig preget av det.

Vi reiste til Gran Canaria i desember, og ferierte to uker i rolige Amadores.

Øya har godt med kultur å by på, flotte sandstrender, og et solrikt klima. Gran Canaria et fint reisemål året rundt, nettopp fordi klimaet er stabilt godt gjennom alle måneder i året.

Amadores ligger ved havet og ved foten av fjellene på sørvestre del av Gran Canaria. Strandpromenaden ligger ettermiddag og kveldstid badet i lavt sollys. Det er gåavstand til det betydelig større og turistpregede Puerto Rico.

Langs stranden i Amadores-bukta ligger butikker, kaféer, restauranter og barer med hyggelige uteserveringer. Samtlige utesteder med en ivrig «kundekaprer», – noe jeg personlig ikke er spesielt begeistret for.

Parkering er lett tilgjengelig like ved stranden, og det går regelmessige busser til stranden.

Stranden i Amadores sies å være en av øyas fineste strender. Den består av lys sand og er anlagt i en skjermet bukt. Stranden er barnevennlig, og har god plass til de aller fleste. Amadores er rolig, behagelig og med hotell og leiligheter som passer for alle.

Playa de Amadores ble i 2004 tildelt Blått Flaggprisen, en utmerkelse for strender som har høy standard innen vannkvalitet, miljø, trygghet og administrasjon. Det er gode dusjfasiliteter på stranden. En stund siden prisen nå kanskje, men stranden fremstår fortsatt som velholdt. Et fint sted å nyte spansk Sangria.

På Gloria Palace Royal rett ovenfor sandstranden i Amadores, bodde vi svært godt. Hotellets luftige beliggenhet gjør at du har fri og uovertruffen utsikt over havet og stranden fra de fleste deler av hotellet.

Hotellet framstår, som kontrast til ferieøyas mange hvite monotone hotellkolosser, tilbaketrukket med en tung grå steinfasade. Men la deg ikke lure! Hotellet holder klassisk moderne spansk stil, og skilter med 5 stjerner. Det er et stort lekkert hotell med høy standard.

Her finner du et herlig hotellområde med infinity-basseng, boblebad, solsenger for to, spa, flere restauranter og små enkle barer. Hotellet hadde et profesjonelt, imøtekommende og høflig personale. Frokosten var mangfoldig, og helt topp.

Når ettermiddagen og kvelden kommer i Amadoresbukta, glir himmelen over i orange og rødt. Vi følger sola med øynene, i selskap med et glass vin, helt til hun forsvinner i havet.

Dersom du ønsker shopping og fornøyelser kan du ta turen til Puerto Rico. Turen tar bare noen minutter med lokalbuss eller taxi, og 20 minutter om du spaserer langs den hyggelige gangveien langs havet.

Den steinlagte gangveien går mellom Amadores og Puerto Rico. Stien som klamrer seg langs bergene, benyttes flittig av ferierende. Midt på dagen oppleves en stor folkevandring, mens det sent på kveldene stilnet av.

Området er svært godt tilpasset ulike mennesker og behov, også de med bevegelsesproblemer. Det finnes ramper for barnevogn, rullestol og rullatorer. God tilrettelegging gjør det mulig for de aller fleste å reise til Gran Canaria.

Det er fint å gå turer i området rundt Amadores, og du velger selv om du vil holde deg ved havet, langs strandpromenaden, eller om du vil trekke opp i høyden mot fjellene. Det er flott, for den som ønsker litt stigning, å spasere opp Amadores-dalen langs gangstien ved bilveien.

Oppe i høyden venter en flott utsikt over havet, – og motsatt vei, utsikt mot de spesielle rustbrune toppene som kjennetegner fjellene på Gran Canaria.

Nabodalen Taurodalen, og fjellene i vest, området mellom Amadores og Puerto Mogan. Det grønne området viser golfbanen i Taurodalen.

Gran Canaria er en vulkanøy. Naturen viser dette tydelig, den fremstår tørr, karrig og dominert av stein. Likevel oppleves naturen varm og vakker.

Tilbake på hotellet venter en privat og hyggelig balkong. Balkongen utformet og inspirert av den spanske vulkanøya; med røff rustfarget stein og kaktus. Fine omgivelser.

Ettermiddagene og kveldene på hotellet er varme og lune. Nydelig utsikt mot en vakker horisont og de små båtene som kommer og går. Og noen dager med bobler, en gave fra hotellet i anledning bursdag. Luksus.

På balkongen legger vi føttene høyt, og følger båtene som flere ganger i døgnet går mellom Puerto Mogan, Puerto Rico, og flere av havnebyene langs sørkysten av Gran Canaria.

Amadores var et godt valg for late feriedager og behov for varme i desember. Virkelig.

Området og hotellet var elegant pyntet for oss gjestene som søker mot sol i adventstida; det var ingenting å si på denne inngangen til jul.

Kort om Amadores

Fredelig  
Fine turområder
Flott strand
Fint for voksne, eller voksne med små barn
Fred og ro på kveldene
Fin gåtur til Puerto Rico
Fint med kort taxi / busstur til Puerto Mogan
Flere gode bussforbindelser, også til øyas hovedstad Las Palmas
Flyplassen - Buss til Amadores Rute 91. Ca 35 minutter
For sikkerhets skyld; unngå piratdrosjer, vi ble lurt...


Mer om Gran Canaria:

Turistbyen Puerto Rico  her
Las Palmas i desember her
Puerto de Mogán her

2 kommentarer om “Fredelige Amadores

  1. Tilbaketråkk: Gran Canaria rammet av tidenes verste calima – Ny utsikt

  2. Tilbaketråkk: Puerto de Mogán – Ny utsikt

Kommentarer er stengt.