Turistbyen Puerto Rico

Puerto Rico er en turistby på sørkysten av Gran Canaria. Byen har omlag 5000 innbyggere, og omtales som det mest solrike stedet på Gran Canaria.

Den spanske øya Gran Canaria ligger i Atlanterhavet, 208 kilometer fra Afrika-kysten. Det er den tredje største av Kanariøyene, og øya har Fuerteventura og Tenerife som naboer. 

Gran Canaria er en øy med store kontraster, den har en fin blanding av folk, og holder lokale tradisjoner levende. Øya har en stor tilstrømning av turister, og er selvfølgelig preget av det. Enkelte vil beskrive Puerto Rico som en turistmaskin.

Puerto Rico ligger omlag 61 km fra flyplassen på Gran Canaria. Puerto Rico dalen er lang, og begge dalsidene består av lyse eldre terasseblokker tett i tett. Stablet sammen. Bokstavelig talt.

Byen domineres av turistnæringen, med mange hoteller og utesteder, flere store kjøpesenter og flere badestrender. Temperaturene ligger på rundt 20-25 grader på vinteren. En stor andel av de solhungrige turistene i Puerto Rico er nordmenn som søker varme i de kalde vintermånedene. Mange nordmenn er her over lengre tid, og leier eller har kjøpt bolig her.Lokalbussene går til alle deler av øya. Det er fin motorvei til Las Palmas fra Puerto Rico. Der går også buss fra strendene til den øverste delen av Puerto Ricodalen.

Blue Bird-båtene går mellom Puerto Rico, Puerto de Mogan, Anfi og Arguineguin.

Puerto Rico er et perfekt sted for deg som liker vannaktiviteter som seiling, windsurfing, snorkling og dyphavsfiske. Lokale arrangører tilbyr fotturer i fjellene.

Paella er en spansk nasjonalrett som består av kokt risolivenolje tilsatt safran og blandet med skalldyrblekksprut, fisk, fugl m.m. (Kilde: Wikipedia) Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr direkte oversatt stekepanne. Retten serveres i dag i utallige varianter, og er en svært populær rett.

Vi fikk nasjonalretten Paella servert på spansk vis i Puerto Rico, nærmere bestemt på en restaurant på Europasenteret, et kjøpesenter med ulike restauranter som ligger på en høyde ovenfor Puerto Rico.

Mange av de ferierende går turer i Puerto Rico området. Med lokalkjente besøkende, fikk vi være med på en av turene som gikk både over fjell og langs stranden.

For oss starter turen i Amadores. På den flotte steinlagte gangstien med fargerike planter i skråningen. Amadores, Puerto Rico, videre via Patalavaca, og med Arguineguin som mål.

Turen i sin helhet regnes å ta omlag 4 timer. Underveis i vandringen kommer vi over denne kule steinen med en slående tekst de fleste kanskje kan si seg enige i.


– Jeg er dronninga på haugen, på Plaza de La Cueva, sier personen som bor i grotten ved denne steinen.

Plaza de La Cueva. I en hule i fjellene på Gran Canaria ligger en steingrotte, og historien sier at noen bor her. Vi stanset her, drakk litt vann og så oss omkring. Vel hjemme forsøker jeg å finne ut hvem som holder til i grotten. Jeg søker informasjon på nett.


Plaza de la Cueva er mitt hjem og min verden, velkommen, hvis du oppfører deg. Jeg lager smykker av alle tårene mine. Jeg skaper et sted jeg selv ønsker å bo. Jeg skaper drøm til virkelighet. Jeg er CaveMaid. Les om CaveMaid her

På det lille steinalteret bygget av kunstneren ligger smykker for salg. En kvinne vandrer forbi, og ser om noe skulle falle i smak.

På en liten restaurant ved Arguineguin, under denne sjarmerende parasollen, nytes en herlig lunsj med kjølig forfriskende Sangria.

Vi skulle spise lett. Vel, det ble definitivt nok mat. Så innvilget vi oss taxi hjem til hotellet vi bodde på.

.

Turistområder / kystbyer nær Puerto Rico:

Amadores ca 2 km
Patalavaca  ca 3 km 
Arguineguin ca 5 km 
Playa del Ingles ca 18 km 
San Agustin ca 22 km 
Bahia Feliz ca 24 km 
Las Palmas ca 76 km

Les mer

Fredelige Amadores her
Las Palmas i desember. Vakkert! her
Puerto de Mogán her
Rammet av calima på Gran Canaria her

Rutetider Blue Bird Båter

3 kommentarer om “Turistbyen Puerto Rico

  1. Tilbaketråkk: Gran Canaria rammet av tidenes verste calima – Ny utsikt

  2. Tilbaketråkk: Puerto de Mogán – Ny utsikt

  3. Tilbaketråkk: Las Palmas i desember – Ny utsikt

Kommentarer er stengt.