Las Palmas i desember. Vakkert!

Av Heidi Rudolfsen

Las Palmas på Gran Canaria er en moderne storby med trendy barer, spennende restauranter og flotte butikker. Når solen går ned våkner Las Palmas.  I desember er byen særskilt vakker. Den er pyntet til jul.

Las Palmas ligger omlag 18 km sør for Gran Canarias flyplass: Gran Canaria internasjonale lufthavn. Fra bussterminalen ved Parque San Telmo går det busser til steder rundt på hele øya. Vi kom til Las Palmas med buss fra Amadores v/ Puerto Rico.

Byen har en sjarmerende eldre bydel. Las Palmas er under vårt besøk pyntet til julefeiring. På dagtid skinner solen, men i kveldingen rundt kl. 19.00 tennes byens julelys. Fantastisk vakkert!

Havnen i Las Palmas danner utgangspunkt for fergeforbindelse til flere av de andre Kanariøyene. Denne gangen rakk vi ikke over å besøke havnen og den populære stranden i Las Palmas. Kanskje neste gang!

Julekrybben på Canteras-stranden er et spektakulært skue som er laget av 2000 tonn sand og blir besøkt av over 200 000 mennesker hvert år. Du finner den i La Puntilla-sonen, foran Plaza Saulo Torón.

Et stort juletre blir reist på strandpromenaden like ved. Julekrybben har offisiell åpning 30. november om ettermiddagen, og er åpen til 6. januar for publikum. (Kilde: Canariajournalen.no)

Stemningsbilder fra besøket i Las Palmas 11.desember 2019. Bursdagen min blei feiret i Las Palmas. Et besøk i denne byen i førjulstiden anbefales.

Spanjolenes julaften lyder navnet Nochebuena og feires den 25. desember med musikk, kirkebesøk, middag og gaver. Navnet på spansk jul i sin helhet er Navidad. 

Som hovedmåltid på julaften spiser ofte spanjolene sjømat. De har også tradisjon for å henge en god spekeskinke på kjøkkenet som de kutter tynne skiver av og legger over julematen.

Kort om Las Palmas

Stor, men likevel rolig by
Sjarmerende gamleby
Stor bystrand
Særdeles hyggelige lave priser på vin/øl/lett mat
Sørg for å ha med lune klær. Det er kjøligere på denne sida av GC.
Store og små lokale innbyggere kom ut i gatene på kvelden
Så vakkert pyntet i desember


Les mer

Fredelige Amadores Les her
Turistbyen Puerto Rico Les her
Puerto de Mogán Les her
Tilbake til Puerto de Mogan Les her


Buss fra Amadores/Puerto Rico - Las Palmas:  Rute 91  (ca 60 minutter)

4 kommentarer om “Las Palmas i desember. Vakkert!

  1. Tilbaketråkk: Gran Canaria rammet av tidenes verste calima – Ny utsikt

  2. Tilbaketråkk: Puerto de Mogán – Ny utsikt

  3. Tilbaketråkk: Fredelige Amadores – Ny utsikt

  4. Tilbaketråkk: Turistbyen Puerto Rico – Ny utsikt

Kommentarer er stengt.