Verdens vakreste utsikt hos Bryggejentene i Ersfjordbotn?

Av Heidi Rudolfsen

Hos Bryggejentene i Ersfjordbotn på Kvaløya i Troms skinner sola igjen etter en lang pause under horisonten. På bryggekanten hos Bryggejentene er det fint å sitte. Utsikten er så inderlig vakker at du kan bli helt målløs.

Folk fra Tromsø og området rundt lar seg ikke be to ganger når det gjelder en invitasjon til Bryggejentene. På godværsdager drar vi i hopetall til Ersfjordbotn og til Bryggejentene for å kose oss.

Kose seg kan man, uten de store anstrengelser, gjøre nettopp her. Både inne og ute. Når vår går mot sommer og været er godt, er uteplassen på kaikanten ved den trivelige butikken på brygga ofte helt full.

Mange vil gjerne sitte her ute i ren, fri og frisk luft. Her nytes en kopp varm te eller kaffe i selskap med høye fjell og salt hav.

Jeg er overrasket over å se uteområdet i bruk allerede så tidlig i mars. Men når en klar sol skinner fra skyfri og blå himmel er det tid for å flytte ut. På tross av at gradestokken viser minus fem kalde.

Ersfjorden  Foto: Heidi Rudolfsen

Selvfølgelig sitter man ute hvis man kan, og har varme vinterklær. Men en liten tur inn for å handle litt å spise, og kike litt i butikken tar vi oss selvfølgelig tid til. Det skulle bare mangle.

Bryggejentene ligger bare en 25 minutters biltur fra Tromsø. De har en egen nettside og orienterer her litt om seg selv.

– Vi holder til midt i Ersfjordbotn på Kvaløya, i den gamle brygga som min oldefar bygde tidlig på 1900 tallet. Tidligere var det fiskebruk i dette bygget.

Bryggejentene startet i 2010 og har siden den gang vært godt besøkt. Det trivelige spisestedet med en like trivelig butikk, er blitt populær blant store og små i Tromsøområdet. Jentene har en egen nettbutikk.

Turistene tar også turen til Ersfjordbotn for å sjekke ut den helt spesielle butikken, og for få et glimt av den unike utsikten man kan oppleve akkurat her.

Til Bryggejentene kan du dra sammen med en venn, men du kan også fint komme hit og nyte en kopp kaffe alene. Noen kombinerer et kafebesøk her med en liten tur i omgivelsene rundt. En tur til Bryggejentene er en fin nærtur.

Innomhus kan du vandre i den lille butikken, og la deg friste av små og store ting. De aller fleste finner noe de liker her.

– Hos oss kan du kose deg med deilig kaffe fra Strøm Eriksen som holder til i samme bygg, og spise gode kaker som vår egen baker har lagd, forteller Bryggejentene.

Når ettermiddagslyset og kveldssola siger inn i en vinterkledd Ersfjord, er det kun en ting å gjøre. Det er å sitte helt stille, og nyte det arktiske vinterlyset og utsikten.

– Verdens vakreste utsikt.

Ersfjorden Foto: Heidi Rudolfsen

Foto: Heidi Rudolfsen


Bryggejentene sitt nettsted her
Strøm Eriksen kaffe sitt nettsted her