Baddereidet i Kvænangen

Av Heidi Rudolfsen

Under seinhøstens første snøfall ligger Baddereidet foran oss med frost i både jord og lyng. Det gjør fjell, berg og stier lyse og lette å vandre på.

På strekningen mellom Badderen og Burfjord i Troms ligger Baddereidet. Et vakkert stykke natur og friluftsområde tett ved overgangen mot Finnmark. Et område som, i tillegg til jakt og fiske, byr på mange ulike turmuligheter. Vi tok turen i November, rett etter første lette snøfall. Det gjorde det mulig å vandre til fots på frostfaste stier.

Slake fjell og stier. Foto: H. Rudolfsen

Baddereidet i Kvænangen kommune strekker seg mellom Undereidet ved Badderfjorden i vest, og Burfjorddalen i øst. Høyeste punkt på Baddereidet ligger cirka 250 meter over havet. Europavei 6 forlater Badderfjorden og stiger ganske bratt opp fra Undereidet og opp mot Baddereidet. Er du på bilferie mot Finnmark, ligger denne turen midt i løypa, som et flott avbrekk på en lang kjøretur mot nord.

Baddereidet er oversiktlig med lav vegetasjon. Mot nordøst. Foto: H.Rudolfsen

Vi er invitert med til Riidevárrivannet. Vi parkerer på toppen av Baddereidet, hvor det finnes god parkeringsplass. Herfra følger vi den merkede fine stien som viser vei mot Riidevárrivannet -1,8 km lenger fremme. Riidevárrivannet og Stuora Riidevárritoppen deler samme sti fram mot et naturlig stikryss.

Fjellvandrere Foto: H. Rudolfsen

Vandringen mot Riidevárrivannet går i retning venstre i krysset, og vi følger stien forbi «Bonnivannet». Etter en kort vandring videre ligger Riidevárrivannet. Løfter du blikket, kan du skue de hvite mektige Kvænangstindene ute ved kysten.

Der fremme ligger Riidevárrivannet, og et glimt av Kvænangstindene. Foto: H. Rudolfsen

For å nå Stoura Riidevárri tar man til høyre der stien deler seg, og følger stien opp til toppen – 723 moh. Turen opp til Stoura Riidevárri er ca 4 km en vei.


Turen til Riiddevárrivannet beskrives som nokså lett. Turen opp mot Riiddevárritoppen beskrives som en middels krevende tur. Men terrenget er oversiktlig og behagelig å vandre i, både for liten og stor. Naturområdet egner seg derfor godt for mange ulike turgåere.

Baddereidet og Riiddevárrivannet ligger denne novemberhelgen med frost i jord, lyng og vann. Under seinhøstens første snø. Det gjør fjell, berg og stier lyse og lette å vandre på.

Naturen i nord går til ro, inn i den mørke tida, med både høst og vinterdrakt samtidig. På Baddereidet med de vakreste pastellnyanser i hvitt, brunt, gult, grønt, lyseblått og grått.

Takk for turen gode venner!

Kart og informasjon om turen

Ut.no

Gjestegård nær Baddereidet
Ravelsnes Gård
Jafet Lindebergsveg 201
Mobil: 94 15 78 53

Kjøreavstand fra nord: Alta – Burfjord / Baddereidet ca 9,5 mil
Kjøreavstand fra sør: Tromsø – Kvænangen / Baddereidet ca 21 mil

Les mer
Gammene på Olgolanesset
Skogsstuene i Kvænangsbotn


Kilder

Ravelsnes Gård
Ut.no.
Wikipedia


2 kommentarer om “Baddereidet i Kvænangen

  1. Tilbaketråkk: Vandring til Skogsstuene i Kvænangsbotn – Ny utsikt

  2. Tilbaketråkk: Gammene på Olgolanesset i Sørstraumen – Ny utsikt

Kommentarer er stengt.