Tilbake i Puerto de Mogàn

Av Heidi Rudolfsen

Som så mange andre, har vi vært på flere dagsbesøk i fiskelandsbyen Puerto de Mogàn. Ved siste besøk i den sjarmerende lille byen, ble det klart for meg at jeg ved neste reise til Gran Canaria ønsker å feriere her. Så hvordan gikk det, å bo og feriere i Puerto de Mogán?

Vi har besøkt Gran Canaria flere ganger, og bodd flere ulike steder. Denne gangen booket vi en leilighet i Puerto de Mogàn via Airbnb. På Airbnb´s nettsted lå greie bilder av leiligheten, samt erfaringer fra personer som har leid leiligheten. Casa Lisa, vårt bosted i tett på to uker, viste seg å være et godt valg. Leiligheten ligger i den gamle bydelen.

Utsikt fra vår takterasse

Vi kom til byen tidlig på kvelden, med rutebuss nr 91 fra flyplassen. Vi ble møtt av en hyggelig kvinne, huseierens medhjelper Dunja, som viste vei til leiligheten. Vi dro bag og koffert opp smale trapper i gammelbyen, inn i selve hjertet av Puerto de Mogàn. Opp mot en «smal» city-leilighet, med like smale trapper over to plan. På toppen lå en takterasse. En sjarmerende og moderne leilighet i en eldre bebyggelse.

Bystranden, Playa de Mogán

Det var ingenting å si på leiligheten og utsikten som møtte oss fra takterrassen. Bildene fra leiligheten viste seg å være sannferdige. Vi kunne sitte på takterrassen og «ta inn» hele Puerto de Mogàn.

Vi ankom ved solnedgang, og våknet dagen etter til blå himmel, varm sol og en «privado» takterasse med herlig utsikt. Det tok oss tre minutter å spasere ned til butikk og strand. Den nydelige utsikten fra takterrassen var like fin på kvelden som på dagen. Vi avsluttet dagene med varme kvelder og vin på den lille takterrassen.

Solnedgang på stranden

I hjertet av byen ligger en flott strand, strandpromenade, de velkjente spanske husene, og den populære havnen. Bykjernen samler seg i og rundt bukta, stranden og havnen. Den brede bypromenaden strekker seg fra stranden og opp i dalen.

Bystranden

Rett bak leiligheten, litt opp i høyden, ligger utkikkspunktet «Lookout Mirador» med sine 257 trappetrinn opp fra strandpromenaden. Her ligger Mirador-paviljongen som kan skilte med med flott panoramautsikt over by, fjell og hav. Vi var heldige, på en av våre turer dit fikk vi gitarspill fra en gatemusikant ved paviljongen. Lockout Mirador er en fin liten spasertur, like fin både dag og kveld.

Utsikt fra «Lookout Mirador»

Etter nydelige dager i Puerto de Mogan kunne vi konkludere med at dette er et bra sted å feriere. Et bra sted å nyte varmen, et bra sted for hvile i nydelige omgivelser. Et bra sted selv når uværet herjer. Den siste uka fikk vi kjenne på full værpakke med regn, vind og grå himmel. – Skikkelig uvær, i følge byens befolkning, og det kan vi nordboere bekrefte.

Her finnes gode turmuligheter, både for korte og lengre fotturer. Hav og strand-aktiviteter. Muligheter for å leie sykkel og bil. Huseierens medhjelper tilbyr Hatha Yoga ved stranden hver morgen. Dunja Yoga finner du på Facebook, hennes tilbud kan benyttes av alle.

Vårt nærmeste lokale torg og utested, – her samles de lokale innbyggerne

Det ventet en ny booking nær Puerto Rico. Men, etter fire døgn på et stort hotell, lengtet vi tilbake til fiskerlandsbyen sør på øya. Vi tok derfor noen grep i bookingene våre, for så å returnere tilbake til Puerto de Mogàn igjen.

Det er fordelen med å reise slik vi har gjort de siste årene, med egne bookinger på flyreiser og bolig. Det gir muligheter for å endre planer underveis.

Promenaden som strekker seg opp i dalen

Så vi booket like godt en annen leilighet i Puerto de Mogàn, og returnerte tilbake. Store turistmaskiner kan få leve sitt eget liv, jeg fortrekker omgivelser med lav stressfaktor.

Det var derfor fint å komme tilbake til Puerto de Mogàn igjen, selv om vi ikke kunne komme tilbake til Casa Lisa. Men hver gang vi ruslet mot strandområdet og havnen, speidet vi opp mot Casa Lisa og tenkte på de som nå kunne kose seg der.

Hver fredag er det stort marked i Puerto de Mogán

Mange turister besøker byen kun ved dagsbesøk, og gjerne for å oppleve byens store marked. På fredagene har byen et yrende folkeliv, og markedet fyller byen som en slange med boder og varer av alle slag. Det sies at dette markedet er det største av sitt slag i Spania.

Byen sett fra høyden /fjellet

Så, hvordan er det å bo i Puerto de Mogán? Vi valgte på denne reisen Puerto de Mogán, og vi ønsker gjerne å komme tilbake igjen ved fremtidige reiser til Gran Canaria.

Det er en rolig og varm by å bo i. Byen har gode restauranter og spisesteder, og en passende bykjerne med butikker. Atmosfæren er avslappende, stille og lugn. Dette er et fint sted å feriere.

_____________________________

Foto: Heidi Rudolfsen

Se flere bilder ……

Les mer

Puerto de Mogan
Las Palmas i desember
Amadores
Puerto Rico